STÖRST AV ALLT ÄR DÖDEN + MORD OCH VASSA KLACKAR + PENGARNA ELLER DÖDEN

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

STÖRST AV ALLT ÄR DÖDEN
Av Björn Hellberg, Ulf Durling och Ulla Trenter

MORD OCH VASSA KLACKAR
Av Bodil Mårtensson, Helena Sigander och Bertil Falk

PENGARNA ELLER DÖDEN
Av Olov Svedelid, Ahrvid Engholm och Kjell E. Genberg

LL-förlaget 2007

Tre små (i ordets rätta mening pocketböcker, alltså mindre än de som vanligen har den beteckningen) böcker med vardera tre noveller av medlemmar i författarsällskapet Novellmästarna, specialskrivna för att vara lättlästa. Först kan man tro att det enklare tilltalet i texten gör dem lämpliga också som barnböcker, men så är alls inte fallet.

De tre böckerna heter Störst av allt är döden med bidrag av Hellberg, Durling och Trenter (alltså Ulla), Mord och vassa klackar av Mårtensson (Bodil), Sigander och Falk, samt Pengarna eller döden med Svedelid, Engholm och Genberg.

Det är noveller med olika inriktning: regelrätt deckare, rysare där vi följer brottslingens planering, psykologisk thriller.

Trots det korta formatet och, för den som vanligen läser svårlästa texter, den speciella lättlästa stilen, är historierna inte ensartade och ett par av dem skulle utan tvekan ha kunnat placeras i mer ”svårlästa” sammanhang.

Det är alltså med glädje jag kan rekommendera dem, men var finns de lätt att få tag i?

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22