STJÄRNSPÅDD

Sep 13th, 2009 | By | Category: 2003-1, Recension

Av Val McDermid
Starstruck 1998
Översatt av Hans Berggren
Alfabeta/Anamma 2002

Ett fall för Kate Brannigan. Detta säger nästan allt för alla fans av denna privatdeckare, som här ställer upp som livvakt för en stor såpoperastjärna, som har fått hotelsebrev och känner sig, hotad till livet. Men inte nog med detta, det är någon som läcker manushemligheter till pressen och det kan i framtiden förstöra heja produktionen och dess värde på marknaden.

Skådespelarna i denna såpopera har en egen astrolog, som verkligen är kunnig inom sitt speciella gebit. När hon plötsligt mördas blir det en kuslig stämning i truppen. Vem kunde hata hennes så mycket att ett mord var den slutliga lösningen? Misstankarna riktas mot flera personer.

Kate har flera strängar på sin ibland ostämda lyra och får svårigheter med några av sina anställda. En blir ständigt haffad av polisen och en har funnit en eventuell kärlek via Internet.

I serien med Kate Brannigan skriver Val McDermid i en alldeles speciell stil, helt skild från sin övriga produktion. Här är det en rapp skrivstil med mycket humor och stilistiska ordvändningar som får läsaren att använda alla skrattmusklerna – ofta. Detta är den femte i serien om Kate Brannigan. Även de övriga rekommenderas varmt.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22