STJÄRNSPÅDD

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

Av Val McDermid
Wahlström & Widstrand 2002

Boken handlar om Kate Branningan som har en egen detektivbyrå där hon köpt ut delägaren som flyttat till Australien. Det hela utspelar sig i Storbritannien. Det närmar sig jul och räkningarna hopar sig när den berömda såpastjärnan Gloria Kendal, mera känd som Brenda Barrowclough i ”Northernes”, sveper in på kontoret. Ms Kendal behöver en livvakt, ett uppdrag som Kate vanligen inte åtar sig men med tanke på räkningarna tar hon jobbet. Ms Kendal har fått hotelsebrev hemskickat till sin privata adress och bilen vandaliserad.

Efter ett tag när Kate är fast besluten om att det inte är någon fara för ms Kendals liv mördas Dorothea Dawson som är stjärnornas sierska. Kate kastar sig in i utredningen. Under denna tid arresteras hennes assistent ett par gånger. Kales vän Dennis anklagas för mord och TV-bolaget har en läcka. Allt detta försöker Kate lösa samtidigt. Hur det går? Det tänker jag inte avslöja.

Jag tycker boken var urläcker. Språket var enkelt roligt och med rappa kommentarer. Detta är mer en komedithriller där allting händer i de sista kapitlena. Man fångas inte direkt av spänningen men man kan ändå inte sluta läsa av ren nyfikenhet. Absolut läsvärd.

ÅSA GLÖCK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22