STENBROTT

Mar 6th, 2011 | By | Category: 2011-3 mars, Recension

Omslag till StenbrottAv Ruth Felldin
b4press 2010

Jag har ett moraliskt dilemma när det gäller den här recensionen. Vi har fått två recensionsexemplar till redaktionen. Båda omfattar 274 sidor. På förlagets webbplats anges att boken har 300 sidor, vilket förefaller troligt eftersom slutet i den bok jag läst hänger i luften.

Jag har kontaktat förlag och författare, men på flera veckor inte fått någon förklaring (eller komplett bok).

Förlaget är ett av dessa webbföretag som erbjuder skribenter att ge ut böcker. De erbjuder också redaktörshjälp. Om Ruth Felldin fått sådan var den inte till mycket glädje, om hon avstod borde hon nog ha valt annorlunda.

Ruth FelldinDetta är hennes fjärde spänningsroman. Jag har inte läst någon av de tidigare.

Intrigen är inte dum. Ungdomar i samhällets utkant (några med kontakter i mc-gäng) flyttar in i ett hus i utkanten av en mindre ort. Mer skötsamma ungdomar kommer i kontakt med gruppen och misstänker senare att de begått rån, vilket de har.

Läsaren får följa historien ur flera av de inblandades perspektiv.

Men…

Om det inte var så många ord hade detta varit ett utmärkt synopsis till en tv-deckare i flera avsnitt. Som litteratur saknar berättelsen mycket. Språket är styltigt, mycket kunde strykas, Det är schablonmässiga personer som vi möter.

Författarens sociala patos är gott, men en god redaktör hade kunnat få det att lyfta.

Fast jag undrar fortarande hur hon får slutet att gå ihop.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22