STANDING IN ANOTHER MAN’S GRAVE

Apr 1st, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Recension

Omslag till Standing in another man's graveAv Ian Rankin
Orion 2013
ISBN 9781409144717, 356 sidor

Rebus är tillbaka! Han har fått tillfällig tjänst som civil i en grupp som utreder gamla fall. Hans hopp är att bli återanställd, men för att det ska bli verklighet, måste han få klartecken från Malcolm Fox, som vi känner från ett par tidigare böcker.

Fox ogillar Rebus liv: ett paket cigaretter – minst – om dan, samt många glas öl och annat drickbart. Inte heller gillar han att Rebus umgås med män ur den undre världen.

Ian RankinDetta är dock en sidohandling. En envis mor kontaktar Rebus. Hennes dotter försvann för flera år sedan, och polisen har inte lyckats visa om hon är död eller försvunnen. Rebus börjar undersöka, hittar flera olösta fall med försvunna flickor: en seriemördare i farten? Med hjälp av en hund som luktar sig till lik, hittar polisen flera gravar, en med en ganska nyligen avliden ung kvinna. Man lyckas identifiera liken, och föräldrarna kan äntligen få svar på sina frågor.

Under sin undersökning far Rebus fram och tillbaka mellan Edinburgh och Inverness med avstickare ut i okänd terräng. Han besöker en mängd kända och nya pubar, tar in på hotell när han är för trött för att köra hem. Lite tjatigt blir det.

Trots allt lyckas Rebus avslöja den skyldige. Fox backar och ger honom godkänt, vilket öppnar för att Rebus kan komma tillbaka.

Efter den här volymen känner jag att jag är färdig med Rebus. Allt rökande coh drickande blir för mycket. Stundom tycks det vara huvudsaken – att lösa brottet kommer i andra hand.

Men han lyckas ju, så jag har väl fel.

BENGT HEURLIN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22