STADEN SOM SLUTADE ANDAS

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Recension

Av Kenneth J. Harvey
The Town That Forgot How to Breathe 2003
Översatt av Eva Mazetti-Nissen
Bra Böcker 2007

I den lilla kuststaden Bareneed i New Foundland händer besynnerliga saker. Man börjar själv få bekymmer med aningen när man läser om mytiska varelser som stiger ur havet och perfekt bevarade bybor, som för länge sedan försvann till sjöss, sköljs upp på stranden. Till råga på allt drabbas staden av en mystisk sjukdom som gör att alla invånare glömmer bort att andas, slutar tala och börjar plågas av mörka tankar och begär.

Bokens huvudperson, den nyskilde Joseph Blackwood har återvänt till hemstaden Bareneed. Han är på semester med sin dotter och tänker under tre veckor besöka sin farbror. När dottern blir lekkamrat med grannens avlidna barn fattar han att hon drabbats av något övernaturligt. Ingen utom den gamla Eileen Laracy förstår vad som händer och hon försöker ingripa.

Den här gotiska skräckhistorien har drag av TV-succén Twin Peaks och berättar om meningen med livet och döden och vad människan ska ta sig till i en värld som inte längre är sig lik. Boken är på drygt 500 sidor. Trots det skulle jag inte bli förvånad om någon berättade för mig att han eller hon läst ut den i en enda sittning.

ÅSA PETTERSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22