STÅ UPP OCH DÖ

Mar 5th, 2009 | By | Category: 2009-1, Recension

Omslag till Stå upp och dö

Av Roger Adamsson
Voltaire Publishing 2009

Roger Adamsson, född 1955 i Frankrike där hans svenske far var soldat i Främlingslegionen, har skrivit en rätt intressant bok, originalutgiven som pocket.

Den anonyme huvudpersonen är journalist, men inte någon som blir invinkad på de ”fina” klubbarna vid Stureplan längre. Han får nöja sig med en stor stark på andra adresser. Den journalistiska nyfikenheten finns emellertid kvar och han börjar intressera sig för landets elakaste stå-upp-komiker, en man vid namn Sture Lamming som av sina ovänner försetts med öknamnet Spyflugan. En av dessa är troligen skyldig till att Spyflugan hittats död – och nyhetens placering i tidningarna  visar att komikern kanske inte var så stor som han själv ville göra gällande.

Stå upp och dö är ingen stor roman men inte heller någon dålig bok. Fast layouten med dess överflöd av blankrader och nya stycken känns irriterande efter ett tag. Man får för sig att förlaget ville ha volym på boken men att texten var för kort.

E. ANDERSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22