SPRICKOR I JORDEN

May 1st, 2019 | By | Category: 2019-05 maj, Recension

Omslag till Sprickor i jordenAv Mariette Lindstein
Forum, 2019
ISBN 978-91-37-15294-3, 498 sidor

Jag har följt Mariette Lindsteins författarskap ända sedan hon kom ut på Mörkersdottirs Förlag. Hon var stilsäker redan då och har ändå lyckats förbättra som språkhantering.

Sprickor i jorden följer upp fjolårets Vit krypta och är mycket filmiskt skriven. De nu välbekanta huvudpersonerna, tvillingparet Alex och Dani har tillsammans med sin nyfödde son och Carl emigrerat till Kalifornien för att där återhämta sig efter Danis trauma i den våldsammas sekt dit hon bortförts. Livet blir inte enkelt eftersom Dani förändrats och blivit kyligare och hårdare.

Och sekten har inte glömt dem. Nu har det ett nytt offer i sikte.

Lindstein bygger upp stämningen och spänningen omsorgsfullt med hjälp av både person- och miljöbeskrivningar och vårdar den sedan väl.

Självklart fortsätter hon sitt korståg mot sekter av diverse slag men den agendan blir inte alltför överväldigande eftersom den vävs in i berättelsen som i vissa delar kan bli rätt obehaglig läsning. Hon har blivit en mycket kapabel thrillerförfattare med stor bredd – vissa avsnitt kan till och med kallas mysrysiga,

BARBRO LINDBORG

Mariette Lindstein

Mariette Lindstein. Foto Adde Halmstad

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22