SPIONER

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Michael Frayn
Spies 2002
Över satt av Thomas Andersson
Wahlström & Widstrand 2004

Frayn är dramatiker och författare med både humor och spiritualitet i bagaget. Hans senaste bok på svenska, Med huvudet före, gillades av många för dess mänsklighet och för att den var så lärorik. Hans pjäs Köpenhamn spelades på Dramaten i Stockholm för fulla hus.

Därför var det med intresse jag öppnade Spioner. Den handlar om författarjaget som efter mycket lång tid återvänder till platser han befann sig på under andra världskriget och de händelser som han ansåg utspelade sig där.

Keiths är bästa vännen och hans mor lämnade mystiska meddelanden i en låda i det skrämmande området på andra sidan järnvägen och det visar sig att hon har kontakt med en tysk. Men handlar det verkligen om spioneri? Kan tysken vara något så ruskigt som mammans hemlige älskare? Eller kanske mosterns…?

Frayn berättar trovärdigt och skickligt om de två pojkarnas tolkning av det se ser, hur de försöker förstå och genom detta lär sig att närma sig vuxenvärlden.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22