SPÅRSNÖ

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Ann-Mari Tormalm
Jungeströms förlag 2005

En riktigt bra deckare i den gamla hederliga pusselgenren, och en stor del av handlingen utspelar sig i Motala! Verkligen festligt för folk som känner igen sig där. Handlingen kretsar kring ett jaktlag som får oväntat besök av en ung vacker fransyska, vilket gör att en massa gammalt groll och väl dolda hemligheter kommer i dagen. Boken är spännande, deckarpusslet välgjort, karaktärsteckningen litet vag i början men skärper sig längre fram. En van deckarläsare kan sluta sig till lösningen, men alldeles i slutet kommer ändå en kraftig överraskning. Det är starkt att författaren inte heller väjer för det värsta; det kan sluta illa även för sympatiska personer.

För en icke jägare är det konstigt att en hundvalps blodiga död väcker sådan sorg bland folk som skjuter älgkalvar utan att blinka, men det är sånt man får ta. Och på sidan 143 måste det väl vara 40-årsdag?

Läsvärd är boken i alla fall!

ELISABET PETERZÉN

   Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22