SOM OM …

Jan 25th, 2008 | By | Category: 2002-4, Recension

Av Henrik Tandefelt
Tre Böcker 2002

Ett lik hittas i en kulvert i den frireligiösa småstaden Ekemåla av mopsen Darling, som dock bara gör husse generad när han kommer åter med en trosa i käften. Kriminalinspektörens hustru Ingbritt Lindström har köpt ett torp i trakten för sköna semestrar. Men idyllen spricker.

Tandefelt (född i Helsingfors, numera medielärare vid gymnasiet i Nässjö) har kommit med ett slags uppföljare till Svenska föreningen. Det var inte lätt att hänga med i förvattarens brokiga svängar då, men nu går det lättare eftersom man lärt sig hur karlen skriver. Han är en rolig jävel med en allvarlig botten. Liksom skribenterna i Grönköpings Veckoblad låter han små lokala saker spegla världsalltet, eller åtminstone Sverige.

Det blir jobbigt för kriminalinspektör Lindström när liket i centrala Ekemåla hittas. Vem är det? Kan det vara den kurdiska flickan Helin som försvunnit tillsammans med sin mor?

Ibland är det spännande, oftast tänkvärt. Jo, det är nog som om …

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22