SOLSTORM

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Åsa Larsson
Albert Bonnies 2003

Det är en stark debut som Åsa Larsson gjort: både intrig, miljöskildringar och några personporträtt gör intryck. Och inte minst viktigt för en läsare av spänningslitteratur – det är spännande. Inte hela tiden, det börjar trevande, huvudpersonen dras motvilligt in i ett skeende i den nya frikyrkan i Kiruna där den karismatiske tungomålstalaren hittats död i den nya kyrkan. Sakta skruvas spänningen upp och intrigens olika delar möts efterhand. Till sist en riktig action-klimax.

Det kunde man inte vänta sig i början, där miljön är den nya samlade frikyrkan och huvudpersonens juridiska bakgrund. För den som inte har vare sig frikyrklig eller juridisk bakgrund känns miljöerna trovärdiga, och spelar naturligtvis en integrerad roll för handlingen, det är inte bara påklistrade kulisser. De poliser som finns med, särskilt den kvinnliga polisinspektören som höggravid dras in trots ålagd kontorstjänst, känns också verkliga. Åsa Larsson är jurist. Förlaget har inte avslöjat om hon har egna kunskaper om religiösa sekter. Hon skriver redan på nästa bok med den kvinnliga juristen som huvudperson, och jag ser fram emot den med förväntan.

LEIF-RUNE STRANDELL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22