SÖDERMALMSMORDEN

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Lars Bill Lundholm
Forum 2003

Lundholms kommissarie Axel Hake (bekant från fjolårets Östermalmsmorden) går fortfarande med käpp när han kallas till Pålsundskanalen nära Långholmen i Stockholm där man hittat ett vattenlik förankrat vid botten. Småningom identifieras den döde med hjälp av en tatuering som berättar all mannen varit soldat i Främlingslegionen.

Lundholm har flytande och enkelt språk som är till talande och han har studerat polisproceduren väl. Klichén med taskig överordnad finns med som ett extra gryn i soppan och detta hatobjekt har ett horn i sidan till Hake som dock jobbar vidare i hemlighet. Det känns också igen, men författaren turnerar saken riktigt hyfsat.

Här finns A-lagare som beskrivs sympatiskt och bilhandlare som inte verkar lika snälla. Till och med veganer liknande Djurens Vänner finns med i ett sidospår.

Det är alltså en välmatad bok trots att den gudskelov endast är cirka 230 sidor lång. Det tackar man för i dessa textflödande dagar.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22