SNÄCKSAMLARNA + SEPTEMBER + VÄGEN HEM

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

Av Rosamunde Pilcher
The Shell Seekers 1987
Översatt av Marianne Öjerskog
Forum 1997

September 1990
Översatt av Lena Lundgren
Forum 1997

Coming Home 1995
Översatt av Lena Torndahl
Forum 1997

”Vad är det för skräp du läser”, sade sambon sedan han ögnat igenom dessa tre kartonnageutgåvor från bokförlaget Forum. Jag funderar på att låta honom flytta. Det här är inte skräp – åtminstone inte ur kvinnliga ögon sett. Pilcher skriver så att man blir varm om hjärtat, man vill följa med hjältinnorna i alla dess bekymmer och glädjeämnen. Kan vara att här inte finns så mycket av det män tycks gilla, blodspillan och rå sex, men sådant hittar man i överflöd på annat håll.

Pilcher är dessutom helt olik Judith Krantz och Joan Collins i sitt sätt att berätta. Hon har till skillnad från dessa hollywoodinspirerade strömlinjeförfattare ett djupare språk, en förståelse också för dem som inte har all världens pengar och allt går inte ut på att hamna i säng med någon vid första bästa tillfälle. De tre tjocka billighetsutgåvorna av Pilcherromaner är absolut något för kvinnor (kanske för män också, om de är mogna nog att fatta saker och ting) som vill läsa spännande berättelser utan att därför behöva krypa under täcket med en deckare.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22