SNABBA PENGAR

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Jenny Siler
Easy Money 1998
Översatt av Ingela Bergdahl
Forum 2000

Sedan originalet fick lysande recensioner i amerikansk press har vi väntat på svensk utgivning på denna originella roman om kuriren Allie Kelly som levererar vad som helst vart som helst utan att ställa några frågor.

Men så får hon jobbet att köra en diskett från Seattle till texasstaden Houston. Fast uppdragsgivaren skjuts och själv måste hon fly för livet. Det blir på sätt och vis en road movie där man efterhand får kännedom om diskettens innehåll (ett avslöjande av CIA:s inblandning i en vietnamesisk massaker).

Naturligtvis visar det sig att det finns en personlig anledning för Allie att söka svar. Hennes far var på sätt och vis inblandad.

Boken är faktiskt ganska styvt skriven, fast man kan reta sig på att huvudpersonen alltid får på nöten så fort hon är i närheten av en lösning. Men den är spännande att läsa så länge läsningen pågår om man nu inte är känslig för sannolikheter. För skulle en sådan diskett verkligen bli fraktad av en okänd om den hade sådant innehåll, i en tid av e-post och rejäla krypteringsmöjligheter?

Silers personer är inte av det vanligaste slaget heller. Vi får se om några av dem återfinns i nästa bok Iced som ska komma i USA i början av nästa år.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22