SLAKTAREN

May 3rd, 2018 | By | Category: 2018-05 maj, Recension

Omslag till SlaktarenAv Gabriella Ullberg Westin
Harper Crime, 2018
ISBN 978-91-509-3124-2, 331 sidor

Efter böckerna Springpojken, Fixaren och Ensamfjäril kommer nu Gabriella Ullberg Westin med sin fjärde roman i serien Morden i Hudiksvall där huvudpersonerna är de aningen buffelartade men ändå rätt godhjärtade poliserna Johan Rokka och Janna Weissman. Inte helt perfekta varken som yrkesfolk eller som människor vilket ökar deras trovärdighet.  Titelpersonen i Slaktaren heter Hans Larsson. En morgon under älgjakten i oktober går han in i sitt slakteri och hittar en människa i de krokar slaktade djur brukar hänga.

Rokka och kollegerna vid polisen i Hälsinglands största kuststad kan konstatera att den mördade mannen utsatts för tortyr och sedan blir det fortsatt blodspillan med en rad nya offer.

Gabriella Ullberg WestinBoken är skriven i presens med lagom sparsmakad miljöskildring och en myckenhet av våld i en historia där brottsmotiven är både hämnd och penninglystnad.

Gabriella Ullberg Westin skriver ganska rappt med eget tonfall och de parallella handlingar som skapar extra dramatik i romanen knåpas i ihop mot slutet. Hon har dessutom en bra bakgrund för att skriva polisromaner eftersom hon studerat kriminologi vid Stockholms Universitet och dessutom är gift med en polis. Hon är född 1973 och uppvuxen i den Hudiksvallstrakt hon skriver om. Numera är hon avflyttad till huvdstadsregionen och är bosatt i Nacka med make och två barn.

ROSA MATTSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22