SLADDBARNET

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Maarten ’t Hart
De nakomer 1996
Atlantis 1997

Det finns en hel del svenska anspelningar i holländarens nya roman, som är en spännande historia utan att vara en kriminalroman (något som ’t Hart tidigare skrivit och belönats för). Men romanen utspelas i Holland där en gammal apotekare ställs inför illasinnade rykten om att han förrådde en grupp motståndsmän under andra världskriget. Nu vill han försöka bevisa att ryktena är osanna, att förrädaren var någon annan, men det är inte lätt gjort efter cirka 50 år.

Vad t’ Hart är ute efter i denna roman är att belysa mediernas nya roll, den att de börjat fungera som avslöjare, åklagare och domare – i många fall utan att ha annat än försäljningssiffror framför ögonen. Dock är de olika avsnitten med dess tempobyten en brist. Författaren går emellanåt i polemik och då tappar han i viss utsträckning sitt annars genomgående perspektiv. Men det är en randanmärkning.

BERTIL HAMRIN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22