SKUGGOR FRÅN DET FÖRFLUTNA

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Nora Roberts
Birthright 2003
Översatt av Margareta Järnebrand
Albert Bonniers 2004

Mitt i julruschen händer något som kommer att förändra Suzanne Cullens liv, men också så många andras. Suzannes dotter Jessie, tre månader gammal, hade kidnappats när sonen Douglas väntar på att få möta jultomten. Familjen lamslås av tragedien och Suzanne fastnar i en bitterhet som ingen rår på. Hon lever som om hon hade kontakt med Jessie och skriver brev till henne varje födelsedag. Hennes man klarar inte av att bli utestängd, det blir en splittring, sonen dömer sig själv.

Trettio år senare påträffas ett femtusen år gammalt kranium i staden. Ett nytt bostadsområde är planerat, men det möter hårt motstånd. Platsen har sen länge varit ett älskat strövområde. Arkeologen Callie Dunbrook är den första som får besiktiga fyndet, hon ser värdet och får hjälp av advokaten Lana Campbell som hör till dem som vill bevara skogsområdet med dess urgamla minnen.

Byggare Mr Dolan tänker inte ge upp sitt projekt och det blir en hård och farlig strid. TV-stationen blir på alerten och filmar teamet med Callie som huvudperson. Suzanne ser filmen och vet att det är hennes bortförda dotter, tar kontakt och visar Callie hennes foton där likheten med Suzanne och mormodern och Callie är helt övertygande. Många adoptivföräldrar gör misstaget att inte berätta och därför avslöjas det ofta på ett mycket grymt sätt. Jag vet. Det som senare händer är laddat och mycket intensivt, spännande. Callies före detta, som basar för utgrävningarna ger en gnista till allt som händer. Hon kan skapa en laddad stämning i sina böcker den goda Nora Robens, och ständigt i nya banor.

Ni har läsning på gång!

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22