SKUGGAN ÖVER VIKEN

Oct 29th, 2012 | By | Category: 2012-10 okt, Recension

Omslag till Skuggan över vikenAv Frida Lindgren Karlsson
Idus förlag 2012
ISBN 9187001144, 179 sid

”Maria Jensen har tröttnat på sin ytliga och hektiska vardag. Under sin semester hyr hon en ensligt belägen stuga för att tänka igenom vad hon vill göra med sitt liv. Men semestern blir inte riktigt som hon har tänkt sig. I stugan finns en gammal brudkista som innehåller kärleksbrev och foton på ett ungt par. Kvinnan är kusligt lik Maria.

Det Maria inte känner till är att det vilar en historia över stugan. Ganska snart inträffar flera händelser som får Maria att fundera på om hon verkligen är ensam därute. I den närliggande lanthandeln får hon en tydlig vink om att hon inte är välkommen och känslan av att byborna vill dölja någonting för henne.

Vad har hänt i stugan egentligen och var det så klokt av henne att bo där alldeles ensam?” Så lyder baksidestexten.

Frida KarlssonVad händer sen? Jo, rätt vad det är dyker en man upp, väldigt lik brudgummen på fotot, och försvinner lika plötsligt. Efterhand dyker han upp allt oftare och under en längre stund. Maria blir förälskad i honom. Och han i henne. Men han är ju död, så när hon tar i honom är han iskall. Så småningom börjar de älska med varandra. Månne är det en istapp han för in i henne? Slutet kan ni räkna ut själva.

Språket i boken borde ha putsats av förlaget. Onödigt bökiga meningar som mer påminner om forna tiders skoluppsatser.

Ja, herregud, vad skall man skriva om en sådan bok?

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22