SKUGGAN AV FLODEN

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Robert Karjel
Wahlström & Widstrand 1999

Flygaren Karjel (nyligen porträtterad i denna tidning) skriver technothrillers. I denna, hans andra roman, blir svenske piloten Thomas Borkman rekryterad av DEA – den amerikanska narkotikapolisen, som är väl känd för att mer lägga sig i vad som händer på knarkområdet i andra, mindervärdiga länder, än i USA. Han förses med FN-täckmantel och hamnar i Amazonas för att göra nattliga helikopterattacker mot förråd och raffinaderier i djungeln.

Karjel har språkligt och ideologiskt många likheter med de amerikanska bestsellerförfattarna i genren. Motståndarna är nattsvarta bovar (en del förskjutningar finns dock, det skall erkännas) och den personligt färgade uppgörelsen mot slutet är en given sak.

Boken innehåller en myckenhet spännande äventyr, men efterhand får man en fadd smak i munnen och undrar hur mycket stora makter bör lägga sig i andra länders interna affärer.

MAJLIS BLOM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22