SKOTT

Oct 19th, 2010 | By | Category: 2010-4, Recension

Omslag till SkottAv Liselotte Divelli
Divelli Design & Film AB 2010

Detta är inte den första boken som avslöjar vad som egentligen hände i korsningen Tunnelgatan/Sveavägen 28 februari 1986. Det är inte heller den sista. Så länge Palmemordet är olöst kommer författare att lockas att skriva om sina idéer och teorier.

Liselotte Divelli skriver initierat om brottslingar. Boken idé om Sveriges supergangster som ligger bakom näst intill alla brott av dignitet som förkommer i landet är bra. Ännu bättre är idén att han nu vill bikta sig, skriva sitt livs historia. Han anlitar den kände mediapersonen Peter Andersson för uppdraget på ett minst sagt spektakulärt sätt. Och därifrån förändras Peters liv. Ingenting kommer längre att bli sig likt. Den ena våldsamma handlingen avlöser den andra.

LiseLotte DivelliMen den goda idén får inte riktigt sin fullbordan. Historien har logiska luckor och hänger inte riktigt ihop. Trovärdigheten får sig en törn här och där. Inte heller lämnas mycket över åt läsarens egen fantasi. Det mesta är skrivet i klartext. Antydningar, anspelningar, dolda meningar och det underförstådda är tyvärr frånvarande. Att låta en persons känslor förmedlas genom dialog och handling kännetecknar annars de bästa kriminalromanerna.

Boken är utgiven på ett mycket litet förlag och saknar därför den lektörshjälp som ett större kan erbjuda. Det är ofta det som gör skillnaden på de bästa deckarna.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22