SKENDÖDA

Oct 8th, 2018 | By | Category: 2018-10 okt, Recension

Omslag till SkendödaAv Louise Boije af Gennäs
Bookmark, 2018
ISBN 978-91-88545-74-9, 474 sidor

Efter allt besvär Sara hade i Blodlokan som beskriver den första hösten i Stockholm blir det ännu värre i Skendöda. Hon bestämmer sig för att återvända till Örebro för att komma undan de okända förföljare som alltid får henne att vara på sin vakt. Det hjälper inte att hon byter jobb och stadsdel, den utpressning hon utsätts för fortsätter. Allt känns som en mardröm utan slut men hon ger ändå inte upp sin kamp mot brott, maktspel och korruption inom finansvärlden, trots att det alltmer verkar som att det inte finns någon att lita på.

Louise Boije af Gennäs är en erfaren författare och vet hur man bygger upp spänningen och hon skriver flytande och lättläst med en verklighetsanknytning som gör att läsaren känner igen sig i händelseförloppet trots att man inte är hemmastadd inom de branscher som beskrivs.

Louise Boije af GennäsLouise Boije af Gennäs, född 1961, växte upp i Bromma. Hon har studerat studerade litteratur och journalistik i USA  och återvände till en karriär som journalist, författare och dramatiker i Sverige. För TV har hon varit manusförfattare till långkörare som Rederiet och Nya Tider.

Hon bokdebuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha och sedazn dess har det blivit ett tiotal romaner, däribland Stjärnor utan svindel (1996), Högre än alla himlar (2010), Blå koral (2012) och Folk av en främmande stam (2014). För teatern har hon skrivit pjäserna Bestseller och Kvinna klädd i solen som spelats på Dramaten och Stockholms Stadsteater. Sedan 1999 är Boije af Gennäs gift med Carl-Erik Lagercrantz men som författare använder hon alltid sitt flicknamn.

ELISABETH CARLSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22