SKÅNSKA GÅSAMORD

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-4, Recension

Av Skånska Deckarsällskapet & delar av Skåneländska Gastronomiska Akademien
Boströms 1996

Det har varit mycket mat ihop med morden i år och nu stryker gåsen med, ty årstiden är den rätta. Det kulturhistoriska materialet i denna bok är betydligt mer roande än kriminalnovellerna som serveras, utan att de för den skull är ointressanta. Den som skall harangeras allra mest är relativt nybakade förläggaren Mattias Boström som verkligen har sinne för grafisk form och layout.

Boken är sällsynt vacker med väl inplacerade illustrationer och texten är lätt att läsa. Skönheten hos boken borde kunna locka köpare även i de landsändar där surströmming och palt sägs vara större kulinariska finesser än denna sydligt uppskattade fågel.

HELENA GENBERG



  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22