SJU LÖGNER

Feb 13th, 2021 | By | Category: 2021-02 feb, Recension

Omslag till Sju lögnerAv Elizabeth Kay
Seven Lies,
Översättning Hanna Svensson
Norstedts, 2020
ISBN 978-91-1-310765-3, inbunden, 363 sidor

” Jag önskar att jag kunde säga att det är en lätt berättelse att lyssna till, men det tror jag inte för att ögonblick att det kommer att vara. Det kommer att bli mycket död ikväll och jag önskar att det vore annorlunda, men jag har lovat dig sanningen…” sid 45

Två flickor, Jane och Marnie, är bästa vänner sedan småskolan. De är oskiljaktiga även som vuxna. Men när de båda så småningom gifter sig skruvas tempot upp och dramat tar sin början. Jane är berättarjaget och titelns sju lögner är hennes lögner. Hon tilltalar och förmanar ett du i olika sammanhang, det känns lite olustigt, menar hon på allvar mig – läsaren? Se där, en riktig gåta!

Elizabeth Kay, själv Londonbo, ger levande och intressanta bilder av London både utomhus och inomhus och hon är också mycket skicklig i att ge liv åt kvinnorna Jane och Marnie. Deras vuxna liv blir alltmer komplicerat och vad menas egentligen med lögnerna? Berättelsen är verkligen gastkramande, men på ett stillsamt och kusligt smygande sätt.

Elizabeth Kay är senior editor vid Penguin Random House och har skrivit ett antal ungdomsböcker. Sju lögner är hennes första thriller.

Väntar med spänning på hennes nästa!

BERIT ENGDAHL

Elizabeth Kay

Elizabeth Kay. Foto Charlie Hopkins

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22