SJÖBRÖDER

Jan 25th, 2008 | By | Category: 2002-4, Recension

Av Ove Allansson
Tre Böcker 2002

Gamle DAST-bekantingen Ove Allansson har i år samlat ett stort antal berättelser från de sju haven i en tilltalande volym kallad Sjöbröder. En del av dem har funnits med i tidigare utgåvor, men Allansson har arbetat om dem innan de publicerats på nytt. Författaren har utrustats med rik fantasi men för läsaren är det inte lätt att veta när den träder in och var verkligheten tar slut. Och tack för det!

Detta är en mycket tänkvärd och roande, för att inte säga underhållande bok. Den hör hemma i två världar – dels i de höga sfärer där stor litteratur dväljs men också bland oss som vill uppleva en ibland alldeles sanslöst rolig berättelse.

Lite brott finns också med. Man får bland annat lära sig hur det går till att smuggla dragspel. Lite värdefullare stöldgods hittar man i historien om guldlasten som försvann och Allansson berättar hur en av hans figurer fann lösningen i Sydamerika.

Det här är en bok om tragiska och tragikomiska händelser som får läsaren att le och bli varm om hjärtat. Den är som livet.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22