SISTA RESAN – MORD!

Sep 12th, 2009 | By | Category: 1996-2, Recension

Av Jan-Olof Ekholm
Alibi-Magasinet 1966

Detta var Ekholms debut som deckarförfattare och att historien nu återkommit i det nystartade Alibi-Magasinet är något att bocka och tacka för, eftersom det med åren blivit allt svårare att komma över originalboken från 1968 antikvariskt. Här introducerar Ekholm sin trogne hjälte Göran Sandahl och det är en till sin uppläggning klassisk pusseldeckare där alla ledtrådar presenteras för läsaren samtidigt som för detektiven/journalisten.

Trots att det nu är ack så länge sedan den kom första gången visar sig boken hålla fortfarande. Men man baxnar över hur mycket dyrare det blivit på krogen och andra ställen på dessa 28 år.

Ekholm var en driven författare redan i debuten, vilket väl kan förklaras med hans bakgrund som journalist. Och hans humor var och är av det slaget som får läsaren att sitta och le så gott som hela tiden, trots att det mellan varven är både skrämmande och spännande.

ERLING HÅVALL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22