SISTA JOUREN

Feb 13th, 2008 | By | Category: 2001-2, Recension

Av Karin Wahlberg
Wahlström & Widstrand 2001Debuterande Wahlberg kommer troligen att bli något inom svensk kriminallitteratur. Förstlingsverket är en riktigt driven historia om ett, som det visar sig, mord på en kirurg i en personaldusch. Men historien räcker kanske inte till helt och hållet på en nära 370 sidor lång bok i hyfsat stort format. Spänningsfaktorn är relativt låg med ett persongalleri som håller sig kring medelsvensson-formatet. Transportsträckorna med beskrivningar av hetsen inom sjukvården är för all del intressanta ur sociologisk synvinkel (och de är dessutom väntade eftersom författaren är läkare) men särdeles kriminella ter de sig inte.

Men det är dumt att vara alltför kritisk mot en kvinna som skriver bra (ibland har hon riktigt tänkvärda metaforer) och som torde ha framtiden för sig. Om jag jobbat på Expressen skulle hon ha fått tre getingar. DAST har inga flygfän att dela ut, men en liten applåd lär kanske duga. Jag har en känsla av att Karin Wahlberg återkommer ganska snart, kanske med en roman där spänningen skruvas åt betydligt mer än här.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22