SIGNAL

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Stephen King
Cell 2006
Översatt av Anders Bellis
Bra Böcker 2006

Detta är nog den blodigaste Kingromanen på år och dag, utgiven i Sverige samma år som i USA, och en skräckrysare av rang. Den handlar om vår tids väl signelse och gissel – mobiltelefonen. Av något som sedermera kom att kallas Pulsen, en signal till jordens alla mobila telefoner, blir folk som galna zombier. De slår ihjäl varandra utan urskiljning och efter bara tio timmar har en stor del av jordens befolkning slagits ut, rent bokstavligt eller också har de tappat förståndet. Stephen King har själv ingen mobiltelefon, vilket man kan förstå. En mobilägare skulle aldrig ha kunnat skriva den här läskiga romanen.

Konstnären Clayton Riddell får också ett samtal, men han har redan listat ut vad som är på gång och svarar inte. Tillsammans med ett par andra överlevande flyr han kaoset i Boston för att hinna hitta sin son innan grabben slår på sin mobil. En fascinerande King-tanke som blivit en fascinerande King-bok.

PER MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22