SIGMAGRUPPEN

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Robert Ludlum
The Sigma Protocol 2001
Översatt av Martin Olsson
B. Wahlströms Bokförlag AB 2004

En hel del av Ludlums hårdföra historier har sina förklaringar bakåt i tiden. Så även denna. Justitiedepartementets fältagent Anna Navarro tar uppdraget att utreda en del dödsfall och det visar sig att deras gemensamma nämnare är att de finns med i CIA:s avslutade utredningsakter – alla upprättade vid andra världskrigets slut och märkta med kodnamnet Sigma.

Någon tycks vilja hindra henne – och hennes vän Ben Hartman – från att ta reda på vad detta kodnamn egentligen innebär. Men det är något sinistert som legat vilande i femtio år, och nu är det dags för dem att sätta sina elaka planer i verket.

Ludlum avled 2001 och hann skriva färdigt den här boken som dock publicerades postumt. Som alltid är det en tjock och välskriven berättelse som innehåller det som Robert Ludlum helst berättade – konspirationer inom de högsta och hemligaste amerikanska institutionerna. Man blir lätt nagelbitare genom att läsa hans texter och denna roman är inget undantag.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22