SHOPGIRL

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Steve Martin
Shopgirl 2004
Översatt av Anna Strandberg
B. Wahlströms 2005

Detta är en oftast underhållande roman av den bokskrivande skådespelande komikern Steve Martin (givetvis är den på väg att filmas). Huvudpersonen Mirabelle arbetar på undanskymda handskavdelningen på ett varuhus i Los Angeles och hennes största bekymmer är att ingenting händer i hennes liv. Hon vill leva storstilat men får inte äta luncher som kostar mer än sex dollar och resten av näringen kommer från lyckopiller.

In i hennes liv kommer den mycket rike Ray som dock aldrig engagerar sig i någonting. Emellertid fattar han romantiskt tycke för Mirabelle och en sval kärlekshistoria börjar spira.

Kul skrivet är grälen mellan expediterna och länge tycks sens moralen vara att lyckan sitter i dyra kläder (om man själv slipper betala). Men det ändrar sig och Mirabelle växer invärtes och flyttar från Los Angeles.

Martin skriver sympatiskt och det finns väl någon slags sanning i Askungesagan. Fast jag har inte hittat mycket mer än läsning för stunden. I och för sig är det inte illa.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22