SEGEL AV STEN

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Åke Edwardson
Norstedts 2002

Underligt nog känns det som om Edwardson inte haft någon större lust att skriva den här boken. Det är förståeligt eftersom det inte kan vara lätt att år efter år pressa fram en roman på bortåt 450 sidor om en stående person. Också den här gången reser kommissarie Erik Winter en del. En inre resa givetvis men också till Skottland för att söka en svensk man som försvunnit. Den personens far försvann obegripligt under andra världskriget. Sambanden tycks finnas.

I Göteborg utreder samtidigt kriminal inspektör Anet Djanali hustrumisshandelsfall och inte heller hon får hålla sig på ett och samma ställe.

Man kan inte bestrida att Edwardson skriver suggestivt och klarar av att uttrycka sig väl både på svenska och musikerengelska. Att han tappar lite trådar här och var i en så lång bok må väl förlåtas honom. Att man själv inte hänger med på allt är väl ens eget fel, eftersom etablissemanget vet att man inte får skylla på författaren.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22