SEEDS OF DOUBT

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Stephanie Kane
Schribner 2004

Då och då dyker det obegripligt nog upp utländska böcker på DAST, sådana som inte är översatta och som många gånger aldrig kommer att bli det. Precis Som alla andra länder har USA en stor population av deckarförfattare som inte nått de stora upplagorna och därmed de skickligaste agenterna. De får slita sig fram på lokal nivå och hoppas på turen. En sådan författare är Stephanie Kane, född och uppvuxen i Brooklyn, New York, men nu bosatt i Denver, Colorado där hon arbetat som advokat. Före Seeds of Doubt har hon skrivit tre romaner: Extreme Indifference, Quiet Time och Blind Spot.

De utspelas i Colorado. Seeds of Doubt handlar om hur femårige bankirsonen Alex Sparks försvinner från ett höginkomstområde. Misstankarna faller genast på bankirens syster Rachel som har ett skumt förflutet. Kanes hjältinna, försvarsadvokaten Jackie Flowers, tar hand om saken och anar ett samband med ett brutalt brott i Rachels bakgrund.

Det är en spännande och trovärdig historia och ett bevis för att det finns många utmärkta författare i världen som aldrig kommer längre än till sin egen bakgård.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22