SECRET – DET HEMLIGA SÄLLSKAPET

Jun 16th, 2013 | By | Category: 2013-06 juni, Recension

Omslag till SecretAv L Marie Adeline
Secret 2013
Översättning Hanna Svensson
Albert Bonniers 2013
ISBN 978-91-0-013522-5, inb, 265 sid

Jag måste be o ursäkt för den här recensionen. Jag är nämligen fel målgrupp beroende på ålder och, främst, kön. Sedan De 50 nyanserna öppnade portarna för erotisk litteratur för kvinnor, företrädesvis under övre medelåldern, har förlagen skyndat sig att skaffa fler inom genren. Den här boken, skriven av en pseudonym , en framgångrik kanadensisk tv-producent (enligt omslagstexten), kom ut i år och är alltså redan översatt.

Erotisk (och pornografisk) litteratur har gamla anor, men har sällan accepterats inom finlitteraturen. Så finns romaner med erotiska inslag, men där sex inte är huvudsaken. Lady Chatterleys älskare handlade verkligen inte bara om sex.

Men den här boken har budskapet att alla lite äldre kvinnor, över 30, behöver förstärka sin självkänsla med bra sex. Och det är hela historien, om hur Cassie, änka efter en man som varit hennes enda sexuella erfarenhet och som levt utan sex i fyra år, kommer i kontakt med det hemliga sällskapet Secret (med stora finansiella resurser) vars ideella uppgift är att förlösa sådana som henne till ett fullödigt sexliv där hon kan leva ut alla sina fantasier.

Och fantasier är det hela tiden.

Denna grupp av kvinnor som hjälper medsystrarna till ett fullödigt (sex)liv har hjälp av män. Som man blir jag lätt stött över hur män skildras. Och särskilt upphetsande är det inte för det är alltför långt från verkligheten. Fantasier alltså.

Inte mycket annat.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22