SATAN HAR FEM FINGRAR

Sep 12th, 2009 | By | Category: 1996-2, Recension

Av Abigail Padgett
Strawgirl 1994
Översatt av Bo Sköld
Skriftställarnas 1995

Samantha Franer, en liten flicka på snart fyra år, har blivit våldtagen och mördad. Hennes familj – mamma, styvfar och storasyster – tillhör en sekt som man tror utövar satanism. Styvfadern flyr med den äldre systern och man misstänker att det är han som är mördaren och att han är kapabel att mörda igen.

Socialarbetaren Bo Bradley får hand om fallet. Hon lider av en manodepressiv sjukdom och har just bestämt sig att sluta ta sina tabletter. Hon får hela tiden kämpa mot sin sjukdom och mot oförstående kolleger som tycker att hon skall börja ta medicinen igen.

I boken bombarderas man hela tiden med allt för många ovidkommande kommentarer och med prat som gör att själva grundstoryn kommer bort en smula, och det är synd. Det gör att texten känns seg och jobbig att ta sig igenom.

Behållningen är indiankvinnan Eva som känner Samathas styvfar och som är helt övertygad om hans oskuld. Man förstår att författarinnan är väl insatt i de gamla indiankulturerna, och Eva är en intressant bekantskap.

HELEN STENBACK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22