SARONS ROS

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Rosamund Smith [pseud för Joyce Carol Oates]
Starr Bright will be with you soon 1999
Översatt av Irja M. Carlsson
Legenda 2000

Liksom Smiths tidigare sju romaner, där det ofta förekommer tvillingar och förväxlingar, är detta en vardagsrealistisk och skräckinjagande thriller om en seriemörderska med personlighetsklyvning, en kvinna som har ett märkligt förhållande till sin tvillingsyster. Hon heter Sharon men kallar sig Starr Bright när hon tar livet av kåta karlar efter masochistiskt präglade samlag på dystra hotell i Nevada. Det är ruskigt allt detta, men det känns nästan värre när hon flyttar till sin syster och hennes make i staten New York för att försöka leva ett helt normalt liv. Smith/Oates låter oss bit för bit få reda på hur Sharon blivit som hon blivit och man skräms inför det som verkar vara på väg att hända.

Oates skriver flera romaner per år och påstås koppla av med att skriva som Smith. Men att läsa Smith är inte avkopplande. Det behövs en frottéhandduk för att torka av kallsvetten.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22