SANNINGEN OM AUDREY WILDE

Dec 19th, 2017 | By | Category: 2017-12 dec, Recension

Omslag till Sanningen om Audrey WildeAv Eve Chase
The Vanishing of Audrey Wilde, 2017
Översatt av Helen Ljungmark
Pritnz Publishing, 2017
ISBN 978-91-77710-05-9, 296 sidor

Grundbulten i denna riktigt kusliga spökhistoria är Audrey Wilde som försvann från Applecote Manor den sommaren 1954. Detta försvinnande känns fortfarande skrämmande aktuellt når Margot och hennes tre systrar kommer dit för att tillbringa en skön tid där tillsammans med faster och farbror under en värmebölja fem år senare.

Släktingarna har svårt att komma över Audreys försvinnande och systrarna blir smått osams av rivalitet när de träffar ett par snygga grannpojkar.

Eve ChaseDessutom är de, i synnerhet Margot Wilde, involverade i ett slags detektivistiskt sökande efter ledtrådar till Audreys försvinnande. Ytterligare tragedier inträffar i denna intrikata historia som är både fängslande och i sättet att skildra unga på något sätt igenkännbar.

Berättelsen är uppdelad i två tidsepoker. I en koncentrerar sig författaren på Margot medan den andra berättar om nutiden och om Jessie som just flyttat in på Applecote Manor.

Det som så sakteliga börjar som en berättelse om systrarna Wilde utvecklar sig till ett intensivt spännande mysterium, nästan en skräcksaga med många luriga turer som höll mig fången fram till sista sidan.

Eve Chase bor i Oxford med sin familj. Hennes debutroman Tillbaka till Black Rabbit Hall kom på svenska 2015.

ROSA MATTSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22