SAMMETSRUMMET

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Karl G. Sjödin
KGS Förlag 2002

Detta är Sjödins åttonde roman om den problemfyllde före detta polisen, numera privatutredaren Sune Bergström.

Det börjar med att justitiedepartementet fått ett antal brev med krav på hårdare straff för kvinnomisshandel. Vart och ett är försett med ett nytt namn på en man som senare hittas död.

Bergström blir i hemlighet tillkallad eftersom man har anledning att tro att mördaren finns inom polisens egna led. Eftersom Bergström har en historia som våldsverkare bakom sig anser man att han är rätt man för uppdraget.  Utredningsgruppen sitter i Farsta och består mest av kvinnor. Ju djupare in i fallet Bergström kommer desto större orsak har han att misstänka att han har med en kvinnlig seriemördare att göra – och att hon finns i hans närhet.

Sjödin har flyt i pennan, vet mycket om politikens villkor och kan skapa spänning. Upplösningen är på sitt sätt en klassisk variant på ett av pusseldeckarens teman och skickar små rysningar längs ryggraden. Dessutom har författaren förstånd att inte överarbeta sitt material. Boken är knappt 240 sidor lång, en sämre skribent hade klarat av att få den till 400 sidor. Man får tacka.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22