SAGAN OM SNODDAS

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-2, Recension

Av Jona Sima
Carlsson 1996

Expressenjournalisten Sima har underrubriken ”Sverige i oskuldens tid” på boken om den tydligen genomsnälle och ekonomiskt obetänksamme Gösta Nordgren. Efter sitt riksomfattande genombrott i Karusellen i radio drar en annan karusell igång, en idol- och mediakarusell som slutar med att Snoddas dör mitt under ett framträdande 1981, bara 54 år gammal. En bok om en underhållare, som i stort sett blivit en riktigt roande underhållningsroman.

Och hur var det med skattesmällar och bedrägerianklagelser? Sima försöker vara journalistiskt objektiv när han skriver om turerna kring Torsten Adenby och AB Haderian, men mellan raderna frikänner han Snoddas mångsidige manager. Det är en mastig bok. Vad man kan invända emot är att Sima i sin iver att visa fram alla sidor av sin huvudperson upprepar sig. När man tycker att boken är slut startar alltsammans på nytt.

Men beskrivningen av en Moder Svea på väg att bli av med mödomen är pregnant och lockar fram en hel del igenkännande leenden.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22