SÅ MÖRK ÄR NATTEN

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Richard Mason
The Drowning People 1999
Översatt av Kerstin Bergfors
Forum 1999

Ibland kan det vara svårt med så kallade återblickande romaner. Svårt både för författaren och läsaren eftersom man ofta redan inledningsvis vet vad som har hänt, vilket kanske kan göra romanen mindre spännande och mera förutsägbar.

Så inte i denna mycket välskrivna och spännande bok, som handlar om stor kärlek och mord. Vi får följa huvudpersonen James Farrells blickande tillbaka på ett långt liv med den kvinna han gift sig med och som han just har skjutit till döds. Nej, jag har inte avslöjat något väsentligt eftersom läsaren får veta detta på den allra första raden i boken.

Jag håller gärna med den som skrivit följande ord om denna roman, som jag läste med stor förtjusning: “… en välskriven, suggestiv och romantisk berättelse i sin kombination av klassisk engelsk roman konst, oanade vändningar, spännande skeenden och ett annorlunda tidsperspektiv.” En Rebecka i modern tappning skulle jag kunna tillägga.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22