RYMMA HEM

Oct 2nd, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Recension

Omslag till Rymma hemAv Eva Björkstrand
Kolik Förlag 2013
ISBN 9789186509330, 158 sidor

Moses är med i ett farligt motorcykelgäng eller något liknande och har kommit upp i 40-årsåldern. Han är knäckt, nere, deprimerad och vill helst bara dö. Så han bestämmer sig för att lämna gänget och hitta sig själv och lyckan istället. Den här grafiska romanen är en kavalkad av känsloletande och livets skiftande visdomsord komna från människor i olika delar av livet. Och det är så enormt tjatigt och innehållslöst att jag blev förbannad.

Eva BjörkstrandBoken börjar med att Moses konstaterar att ”allt är så svart!” i alla dess varianter och det slutar med samma fras. Och alla sidor fram till slutet är också likadana. ”Det är så synd om mig! Allt är så svart! Jag är värdelös!” Ingen variation, inget avslut, ingenting. Bara något som påminner om en tecknad version av en 14-årings misslyckade försök till mörk poesi. Det låter djupt, men är bara tråkigt.

Jag kan lika gärna tala klarspråk och säga att jag verkligen avskydde denna bok. Jag ser ingen poäng alls med den och skulle inte rekommendera den för någon. Vilket är synd för bilderna är det inget fel på.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22