RUM NUMMER 10

Mar 10th, 2010 | By | Category: 2005-3, Recension

Av Åke Edwardsson
Norstedts 2005

Erik Winter, välkänd brottsutredare är huvudpersonen i denna deckare från Göteborg, som inleds med att en kvinna med vitmålad hand hittas mördad i ett hotellrum. Egentligen ingenting märkvärdigt med detta, tycker Erik Winter, om det inte hade varit så att han arton år tidigare utrett ett annat fall, som utspelats i just detta rum Rum nummer 10. Han inser att han den gången för så länge sedan har missat något i utredningen. Något han då borde ha förstått. Kan det vara så att de båda fallen, båda handlade om kvinnor, kan ha med varandra att göra.

Edwardsson låter handlingen varvas mellan de olika fallet och även om det ibland kan vara lite jobbigt att ”resa i tiden” är det skickligt gjort. Tyvärr blir det hela lite för långrandigt för mm smak, men Erik Winter är en sympatisk polis som man fattar tycke för, även om han har sina egenheter som hans kolleger inte alltid uppskattar.

Nästan 450 sidor kunde ha kortats ned en aning för att göra boken och handlingen mera tät. Upprepningarna känns som ett maner som gränsar till monotoni.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22