RÖTT SPÅR

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Red Hook 2006
Av Reggie Nadelson
Översatt av Ylva Stålmarck
Prisma förlag 2007

Han är ganska mysig, denne rysk-judiske kriminalpolis vid namn Artie Cohen, som nu framträder i sitt andra fall för svenska läsare. Vi kommer in i handlingen tre år efter bombningen av World Trade Center och Cohen har som en av sina uppgifter att närvara vid bevakningen av det republikanska partiets stora konvent i Madison Square Centre, arenan för bland annat NHL-hockey.

En gammal vän till Artie ringer upp honom och säger att de måste träffas och att det är mycket bråttom. Träffen slutar med att man hittar en man mördad liggande fastbunden i vattnet i det gamla hamnområdet Red Hook, som på senare tid blivit ett attraktivt område för ett flertal byggare, varav en del mycket skumma sådana.

Artie ska gifta sig dagen därpå och har egentligen inte tid till något möte. Nu blir han indragen i en femtio år gammal gåta, som pockar på sin upplösning.

En fråga som dyker upp är om hamnen ifråga eventuellt har använts till att smuggla in kärnvapenmaterial. Hur som helst är många beredda att begå mord för att skaffa byggkontrakt i hamnområdet.

Även denna deckare är något seg och det tar sin grundliga tid innan något ”händer” på allvar. Mer än en habil deckare blir den inte i mitt tycke och som sagt, någon höjdare är den inte.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22