ROSE MADDER

Sep 12th, 2009 | By | Category: 1996-2, Recension

By Stephen King
Hodder & Staughton 1995

Jag är ingen stor älskare av Mr King eftersom jag tycker att många av hans böcker är alltför makabra och olustiga, men det verkar jag vara rätt ensam om eftersom hans verk sålts i cirka 250 miljoner exemplar världen över.

Men med Rose Madder har han åstadkommit en verkligt fin thriller med fantasyinslag. Huvudpersonen Rose Daniels har under 16 år trakasserats av sin psykopat till man, blivit slagen och våldtagen och utsatt för allt som tänkas kan. En morgon bestämmer hon sig för att fly från denne demon, fattar inte hur hon vågar, men gör det och tar med sig mannens kreditkort. Detta utnyttjar hon en gång innan hon slänger det, vilket som visar sig bli ödesdigert. Mannen är polis och har därmed stora resurser till sitt förfogande när han bestämmer sig för att hitta henne. King är här mästerlig i att trissa upp fruktansvärd spänning, vilket gör boken till den bästa jag läst av honom sedan Död Zon.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22