ROLLSPEL

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av David Baldacci
Hour Game 2004
Översatt av David Nessle
Bra Böcker 2004

På landsbygden i delstaten Virginia gäckas polisen av en mördare, till synes en copycat som följer mönstret från en seriemördare som begick sina brott i Kalifornien för 40 år sedan. Ett simpelt uppdrag som ingen tror har med morden att göra får privatdetektiverna Sean King och Michelle Maxwell, båda med poliserfarenhet, inblandade i fallet. Det första liket är en stripteasedansös och sedan följer mord på mord, som dock inte beskrivs som våldsporr. Polisen är inte särskilt vänligt inställd till privatdeckarnas intrång på deras område. Men King och Maxwell har lokal- och personkännedom som ger dem fördelar.

Baldacci (född 1960 i Virginia där han fortfarande bor) har en förmåga att skriva långa romaner och i vissa fall känns de också som sådana. Men i stort sett lyckas han hålla spänningen vid liv genom de drygt 430 sidorna. Han klarar till och med av ett slut som inte alls blev det förväntade.

PER MAGNUSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22