RÖDHAKE: DÖDSTYST

Nov 1st, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Recension

Omslag till Rödhake: DödstystAv Hannes Lyckholm
Lingonberry Fiction, 2017
ISBN 9789198424003, storpocket, 354 sidor

Författaren debuterar med denna bok som är tänkt att bli en serie om den f d polisen, numera journalisten och slackern, Anders Rödhake. Det är extremt actionfyllt, inte en lugn sekund. Språket sprakar och driver läsaren att inte lägga ifrån sig boken. Hur ska detta sluta blir det mantra man upprepar under läsningen.

Thomas Rapp är livvakt åt en företagsledare som ger sig in i politiken för att nå målet: att bli statsminister. Han lyckas över förväntan och närmar sig det han siktat på. Men som det framgår i boken, alla har ett skelett eller ett lik i garderoben. Detta faktum går ut över Thomas som tragiskt omkommer i en trafikolycka. Hans syster Emma känner sig övervakad både hemma, på stan och på sin arbetsplats.

Av en slump får hon kontakt med Anders Rödhake, en alkoholiserad f d polis som försöker försörja sig som journalist. Med liten framgång kan man konstatera. Han är lat och det hjälper inte hans kontantfattiga situation. Rödhakes journalistkollega är försvunnen och han försöker spåra honom med hjälp av Emma. De kommer andra hemligheter på spåren och därmed utsätts de för våldsam fara.

Det är en roman om avancerad brottslighet och om storpolitik. Men i grunden är det en actionthriller som är extremt överlastad av spänningsmoment, kanske för mycket till och med. Ingen tid ges för vila i läsningen. Dessutom förekommer här alltför många språk- och korrekturfel för att man ska vara helt nöjd.

Sådant kommer säkert att vara förbättrat i del två, då vi antagligen kommer att följa Anders Rödhake i nya hisnande äventyr. Och har han inte skippat Emma kommer hon också att vara med på ett hörn.

NISSE SCHERMAN

Hannes Lyckholm.

Hannes Lyckholm. Foto Cebastian Persson

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22