RÖD ÅKLAGARE

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av Xiao Rundcrantz
Bokförlaget DN 2006

Om en totalitärt och genomkorrumperat Kina berättar Xiao Rundcrantz i den biografiska berättelsen Röd åklagare. Hon antogs som 18-åring för 22 år sedan vid statens åklagarkammare där straffen är lika hårda och kompromisslösa som landet politik i övrigt. Den som begår mord och åker fast kan inte räkna med annat än en kula i huvudet på en idrottsarena med tusentals människor som åskådare. Prologen startar grymt med just en sådan avrättning där en nyss skjuten inte dör utan tigger om att få en kula till för att slippa smärtan. Då är det åklagaren uppgift att ge coup de grace.

Kort därefter flyttar hon till Sverige och har nu skrivit av sig sina upplevelser i en bok som bör läsas av alla demokratiskt sinnade människor – och dessutom av Lars Ohly och han gelikar som ännu inte begripit att ett totalitärt kommunistiskt samhälle aldrig kan bli lyckans boplats på jorden.

Detta är en skrämmande och brutal berättelse om det land som nu älskas av alla produktexportörer i resten av världen.

PEO LUNDH

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22