ROCKY Volym 22

Jul 19th, 2012 | By | Category: 2012-07 juli, Recension

Omslag till Rocky Volym 22Av Martin Kellerman
Kartago Förlag 2012
ISBN 9789186003951, 148 sidor

Rocky har varit en del av Stockholms serievärld sen han först dök upp i gratistidningen Metro 1998. Trots att Rocky knappt har vuxit som person nästan 15 år senare är han fortfarande populär. 1998 var hans problem att han saknade bostad, struktur och kunde inte behålla en tjej. 2012 har bara bostadsproblemet blivit löst.

Martin KellermanVem är Rocky då? Rocky är den sorts person som moderaterna inbillar sig är sjukskrivna och arbetslösa. Han är lat, håglös och inbillar sig att världen är skyldig honom framgång och lycka. En som skulle må bra av en spark i röven. Mest hänger han med sina polare som klagar på sig själva, varandra och allt som är fel med tillvaron.

I detta album är det enda som egentligen händer att han gör slut med sin senaste flickvän på grund av sin sjukliga svartsjuka. Utöver det händer inte så mycket annat är att folk pratar med varandra om allt dagar i ända. När Rocky får till det är det visserligen riktigt roligt, men ibland förstår man inte vad han refererar till. I alla fall inte jag. Kanske beror det på att nyheten han gör narr av har glömts bort eller så är hans värld lite för olik min.

En gång i tiden älskade jag Rocky. Idag tycker jag mest den hållit på för länge. Det är exakt samma humor idag som då och hans livssituation är så konstant att det blir lite för händelselöst för min smak.

Vilket är lite skrämmande eftersom Rocky är Martin Kellermans alter ego.

Har jycken verkligen inte lärt sig något alls under dessa år? Han kanske skulle läsa sina egna serier i sånt fall …

JOHANNES GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22