ROCKPARTY

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Stefan Malmqvist
Tivoli 2002

Rockjournalisten Malmqvist arbetar åt Svenska Dagbladet och Slitz och genom jobbet har han kommit att bli en riktig festivalhabitué. Boken är tillkommen med anledning av Hultsfredsfestivalens 20-årsjubileum och ger en intressant beskrivning av hur några rockbitna ungdomar satte igång med något som kom att bli stor affärsverksamhet.

Intressant, ja, men också ganska ytligt. Festivalföreningen har åkt finansiell ekonomisk berg- och dalbana, haft sina kriser med Hultsfreds kommunpolitiker, har nästan gått i konkurs, men gett sig fasen på att inte blåsa sina hemmaleverantörer och gått genom svårigheter mot skuldfrihet. Heder år sådana gammalmodiga män.

Naturligtvis berättas också om musikernas inte alltid helt drogfria liv, om deras ”orgier” backstage och om hur duktigt de super och pinkar ner kamraterna i journalistkåren. Stefan Malmqvist är nu medelålders, men hans humor kommer aldrig över 14-årsstadiet.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22