ROCKABILLY – EN BOK OM DE SISTA ROMANTIKERNA

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Josefin Ekman
Atlas 2006

När man väl läst ut boken känns det som om man betat av ett oerhört långt reportage i DN. Ekman tar upp alla aspekter som tänkas kan kring den 50-talsmusik som började spelas av Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Johnny ”the man in black” Cash, Buddy Holly och Wanda Jackson (som skrivit förordet).

Här berättas om Jonas Nord som är så envetet fast i allt som osar 50-tal att han har svårt att leva på 2000-talet. Han skälls ut på banken för att han inte har uppkoppling så han kan betala sina räkningar över Internet. En kuf? Lika kufiska är många av de andra som författaren hittat. Många – de flesta tycks det som – är mycket förtjusta i att supa sig redlösa. Det är kanske ett sätt att få rätt eko när de åker för att lyssna på rockabillybanden, men lite riskabelt samtidigt eftersom dessa romantiker också är ytterst förtjusta i bilar. Men här behandlas också mode och frisyrer, grammofonbolag som enbart sysslar med rockabilly (fundamentalisterna är noga med soundet, som absolut inte får låta modernt) samt evenemang så långt bort som i Las Vegas.

Det är faktiskt en riktigt kul bok och emellanåt önskar man att man fick vara med, men ibland är man glad att han slapp.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22