RIVIERARUFFEL

Feb 1st, 2010 | By | Category: 2010-1, Recension

Omslag till RivieraruffelAv Bo Wiberg
ALF bokförlag (2009)

Bland 2009 års ovanligt många debutanter återfinns Bo Wiberg. Han är bosatt på en en segelbåt i Medelhavet tillsammans med sin fru och sin hund. Och enligt författaren är det bara hunden som börjar bli tjock. Och det är just på Rivieran som han har förlagt sin handling.

Hans Wrede är en riktig skojare i Frank Hellers anda som livnär sig på att sälja lyxvillor som han inte äger. Men en dag försöker han sälja ett hus som ägs av den korsikanska maffian. Och då börjar äventyret… Maffian, den franska säkerhetspolisen, hemliga agenter, fagra kvinnor och även en kaja blandar sig i händelseförloppet.

Hans Wrede har många identiteter, varav en är Peter Collins. Kanhända är det en hommage till Hellers hjälte Filip Collin som ju också verkade i dessa trakter. Ävenså är detta en skälmroman, full av gott humör. Det är förvisso en bagatell, men en trevlig sådan. Lite Snobbar som jobbar om ni förstår vad jag menar. För även om boken är full av våldsamheter och action, så blir det liksom aldrig på riktigt. Men det blir väldigt trevligt.

NISSE SCHERMAN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22